Εύκολα, Ελαφριά και χωρίς γλουτένη!!!
Ναι, υπάρχουν και αυτά τα μπέργκερ..
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
4 Μεγάλα Πορτομπέλο μανιτάρια
300γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
40 γρ. τριμμένο τυρί ή 2 φέτες τυρί τσένταρ
2 φρέσκιες φέτες κρεμμυδιού
2 φέτες μαρούλι ή iceberg
2 κ.σ. ντρέσινγκ της αρεσκείας μας(π.χ. τσίλι μαγιονέζα)
+ Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα Πορτομπέλο,τα οποία τρυπάμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλαταπιπερώνουμε.
2.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
3.Εντωμεταξύ ζυμώνουμε για λίγο τον κιμά με τα χέρια μας αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε 2 μπιφτέκια των 150γρ.
4.Σε ένα τηγάνι ή γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5 με 6 λεπτά σε κάθε πλευρά ανάλογα με το πόσο ομοιόμορφα είναι.
5.Στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια και προσθέτουμε το τυρί τσένταρ απο πάνω μέχρι να λιώσει, και τα βγάζουμε απο το τηγάνι ή το γκριλ σε ένα πιάτο.
6.Τέλος στήνουμε το μπέργκερ, Πορτομπέλο(πλάτη προς τα κάτω-ντρέσινγκ-σαλάτα-μπιφτέκι με τυρί-κρεμμύδι-ντρέσινγκ και Πορτομπελο(πλάτη προς τα πάνω)
Καλή επιτυχία..!!!