ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΕΤΙΜΕΖΙ


Σαλάτα souperfood που άνετα αντικαθιστά ένα γεύμα και δίνει απίστευτη ενέργεια. Επίσης εξαιρετική επιλογή για την περίοδο της νηστείας.

ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα

1 ΜΑΡΟΥΛΙ ΑΙΣΜΠΕΡΓΚ

1 ΛΟΛΛΑ(κατσαρό μαρούλι) ΠΡΑΣΙΝΗ

ΛΙΓΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

100gr  ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ

100gr ΣΤΑΦΙΔΑ (ξανθιά ή μαύρη)

50gr ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

50gr ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΚΑΣΙΟΥΣ (προαιρετικά)

1/2 ΜΗΛΟ 

Για τη βινεγκρέτ

30gr ΠΕΤΙΜΕΖΙ

10gr ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

20gr ΞΥΔΙ

50gr ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

50gr ΗΛΙΕΛΑΙΟ

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
  1. Πλένουμε καλά τα μαρούλια, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα κόβουμε κομμάτια με το χέρι.
  2. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε λίγο το κουκουνάρι.
  3. Τεμαχίζουμε τα σύκα σε κομμάτια, χοντροσπάμε τα κάσιους και τρίβουμε το μήλο στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη, εναλακτικά το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.


Για τη βινεγρέτ

  1. Σε μπόλ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα έλαια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα με συνεχή ροή από το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο εναλάξ.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.


σίγουρη επιτυχία!!!