Σαλάτα souperfood που άνετα αντικαθιστά ένα γεύμα και δίνει απίστευτη ενέργεια. Επίσης εξαιρετική επιλογή για την περίοδο της νηστείας.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
1 ΜΑΡΟΥΛΙ ΑΙΣΜΠΕΡΓΚ
1 ΛΟΛΛΑ(κατσαρό μαρούλι) ΠΡΑΣΙΝΗ
ΛΙΓΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
100gr ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ
100gr ΣΤΑΦΙΔΑ (ξανθιά ή μαύρη)
50gr ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
50gr ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΚΑΣΙΟΥΣ (προαιρετικά)
1/2 ΜΗΛΟ
Για τη βινεγκρέτ
30gr ΠΕΤΙΜΕΖΙ
10gr ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
20gr ΞΥΔΙ
50gr ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50gr ΗΛΙΕΛΑΙΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
- Πλένουμε καλά τα μαρούλια, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα κόβουμε κομμάτια με το χέρι.
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε λίγο το κουκουνάρι.
- Τεμαχίζουμε τα σύκα σε κομμάτια, χοντροσπάμε τα κάσιους και τρίβουμε το μήλο στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη, εναλακτικά το κόβουμε σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη βινεγρέτ
- Σε μπόλ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα έλαια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα με συνεχή ροή από το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο εναλάξ.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
σίγουρη επιτυχία!!!