ΥΛΙΚΑ
Για το Σαλάμι
250gr ΒΟΥΤΥΡΟ (1 πακέτο χάρτινο)
1 φλ.τσ. ΓΑΛΑ
1 φλ. τσ. ΖΑΧΑΡΗ
1 φλ. τσ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (Σπασμένα στα 4)
2 κ.σ. ΚΑΚΑΟ
Για το γλάσο
180gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
90ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
30gr ΒΟΥΤΥΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Σαλάμι
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου λιώσει και η ζάχαρη και γίνει ένα ομογενές μίγμα.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι τα στερεά μας να απορροφήσουν το υγρό στοιχείο.
- Μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό μας φτιάχνουμε μικρά μπαστούνια τυλίγοντας σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για το γλάσο
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα με το βούτυρο.
- Μόλις ζεσταθούν καλά, χωρίς να βράσουν, τα ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λείο το γλάσο μας.
- Περιχύουμε το γλυκό και παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Yummy...!