ΓΛΥΚΟ "ΣΑΛΑΜΙ" ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 
Για άλλους κορμός, για άλλους μωσαϊκό και για τους Πατρινούς σαλάμι. Όσα ονόματα και να έχει η γεύση του παραμένει μοναδική και αποτελεί σίγουρη επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες.


ΥΛΙΚΑ

Για το Σαλάμι

 250gr ΒΟΥΤΥΡΟ (1 πακέτο χάρτινο)

1 φλ.τσ. ΓΑΛΑ

1 φλ. τσ. ΖΑΧΑΡΗ

1 φλ. τσ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (Σπασμένα στα 4)

2 κ.σ. ΚΑΚΑΟ


Για το γλάσο

180gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

90ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

30gr ΒΟΥΤΥΡΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Σαλάμι
  1. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου λιώσει και η ζάχαρη και γίνει ένα ομογενές μίγμα.
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι τα στερεά μας να απορροφήσουν το υγρό στοιχείο.
  4. Μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό μας φτιάχνουμε μικρά μπαστούνια τυλίγοντας σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το γλάσο
  1.  Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα με το βούτυρο.
  2. Μόλις ζεσταθούν καλά, χωρίς να βράσουν, τα ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λείο το γλάσο μας.
  3. Περιχύουμε το γλυκό και παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Yummy...!