ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ


''Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα'' λέει ο σοφός λαός. Στην περίπτωση αυτή έχουμε παραπάνω μήλα.

ΥΛΙΚΑ

450gr ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ (η αλεύρι γ.ο.χ.)

200gr ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ ( η λευκή)

2 κ.τ.γ. BAKING POWDER

4 ΜΗΛΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

50gr ΣΤΑΦΙΔΕΣ

1/2 κ.τ.γ. ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ

1/2 κ.τ.γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΚΟΝΗ

250ml ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

200gr ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μεγάλο μπόλ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε το χυμό, τις σταφίδες , τα ξύσματα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα.
  4. Ενσωματώνουμε το baking, το τζιντζερ, την κανέλα και το αλάτι στο αλεύρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα με τα μήλα, ανακατεύοντας διαρκώς με κυκλικές και απαλές κινήσεις.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί ή φόρμα του κέικ 30 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.