''Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα'' λέει ο σοφός λαός. Στην περίπτωση αυτή έχουμε παραπάνω μήλα.
ΥΛΙΚΑ
450gr ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ (η αλεύρι γ.ο.χ.)
200gr ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ ( η λευκή)
2 κ.τ.γ. BAKING POWDER
4 ΜΗΛΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
50gr ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1/2 κ.τ.γ. ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ
1/2 κ.τ.γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΚΟΝΗ
250ml ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
200gr ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπόλ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το χυμό, τις σταφίδες , τα ξύσματα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα.
- Ενσωματώνουμε το baking, το τζιντζερ, την κανέλα και το αλάτι στο αλεύρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα με τα μήλα, ανακατεύοντας διαρκώς με κυκλικές και απαλές κινήσεις.
- Λαδώνουμε ένα ταψί ή φόρμα του κέικ 30 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.