ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ (λαζανάκι)
12 ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ (τύπου black tiger)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
150 ml ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 κ.τ.γ. ΞΕΡΟ ΘΥΜΑΡΙ
1/2 κ.τ.γ. ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καλή επιτυχία!!!
1 ΠΑΚΕΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
150 ml ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 κ.τ.γ. ΞΕΡΟ ΘΥΜΑΡΙ
1/2 κ.τ.γ. ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Για al dente 6 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κεφάλια , το εντεράκι που έχουν στη ράχη και κρατάμε το μέρος που είναι η ουρά.Τα κεφάλια δεν τα πετάμε.
Στο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν πορτοκαλί χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ολόκληρο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για περίπου 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το θυμάρι και λίγο αλάτι.
Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε τα σώματα από τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε τα κεφάλια και το σκόρδο από τη σάλτσα και προσθέτουμε τα σώματα.Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.
Τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε στη σάτσα τα ζυμαρικά, το μαιντανό και τον φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.
καλή επιτυχία!!!