ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


Εύκολο, μοναδικό, καλοκαιρινό, ανάλαφρο γλυκάκι για όλες τις ώρες!!!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

250 gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

200 gr ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ

80 gr ΖΑΧΑΡΗ

6 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ

500 gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ

200 gr ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ

90 gr ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

100 ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

30 gr  ΖΑΧΑΡΗ 

ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να ζεσταθούν όχι να βράσουν και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

Σε ένα μπόλ ή σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Αναμειγνίουμε το γάλα και την κρέμα στο μείγμα με τα αυγά, σιγά σιγά και ανακατεύοντας.

Επιστρέφουμε το όλο μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και το ζεστένουμε λίγο.

Μόλις το μείγμα ζεσταθεί το κατεβάζουμε απο τη φωτιά, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα με ένα μαχαίρι και την ρίχνουμε και αυτή στο μείγμα.Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Παίρνουμε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σε μίξερ η σε ένα μπόλ βάζουμε τη φιλαδέλφια, την άχνη και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Κόβουμε τις φράουλες σε ακανόνιστα κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το κονιάκ(προαιρετικά).Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 30 λεπτά.

Τέλος βγάζουμε τα ποτηράκια με την κρέμα σοκολάτας από το ψυγείο και τα γαρνίρουμε με την κρέμα φιλαδέλφιας, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.


καλή επιτυχία!!!