Μια πίτα που μυρίζει "μανούλα". Με φύλλο ή χωρίς η γεύση της παραμένει αναλλοίωτη στη μνήμη μας.
ΥΛΙΚΑ
2 λτρ ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ( ή άλλο γάλα)
200 γρ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
250 γρ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
2 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
4 ΑΥΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ + 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ
150 γρ ΒΟΥΤΥΡΟ (Σε θερμοκρασία δωματίου)
ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΜΕΤΡΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν.
- Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο, προσθέτουμε και μερικές κουταλιές από το ζεσταμένο γάλα και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μας.
- Ανακατεύουμε αρκετά καλά μέχρις ότου αρχίζει και πήζει η κρέμα μας.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέυουμε να λιώσει τελείως.
- Τοποθετούμε την κρέμα σε ταψί Νο: 36 ή πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰C για 50΄-60΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Καλή Όρεξη..!