ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Μια πίτα που μυρίζει "μανούλα". Με φύλλο ή χωρίς η γεύση της παραμένει αναλλοίωτη στη μνήμη μας.


ΥΛΙΚΑ

2 λτρ ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ( ή άλλο γάλα)

200 γρ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ

250 γρ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

2 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ 

4 ΑΥΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ + 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ

150 γρ ΒΟΥΤΥΡΟ (Σε θερμοκρασία δωματίου)

ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΜΕΤΡΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν.
  2. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο, προσθέτουμε και μερικές κουταλιές από το ζεσταμένο γάλα και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μας.
  3. Ανακατεύουμε αρκετά καλά μέχρις ότου αρχίζει και πήζει η κρέμα μας.
  4. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέυουμε να λιώσει τελείως.
  5. Τοποθετούμε την κρέμα σε ταψί  Νο: 36 ή πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰C για 50΄-60΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Καλή Όρεξη..!