ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ


Μια παραλλαγή της λιβανέζικης συνταγής, για αυτούς που δεν θέλουν το <<φούσκωμα>> από τα ρεβύθια.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΟΤΑ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

150gr ΤΑΧΙΝΙ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

1/2 κ.τ.γ. ΚΥΜΙΝΟ

ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

150gr ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα μαρινάρουμε με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μόλις τα καρότα είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Βάζουμε τα καρότα στο multi ή σε μπλέντερ, μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το ελαιόλαδο.
  4. Χτυπάμε προσθέτωντας το ελαιόλαδο λίγο λίγο και σε δόσεις όπως κάνουμε σε μια μαγιονέζα και διορθώνουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες και καβουρδισμένο κουκουνάρι.


καλή όρεξη!!!