ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΟΤΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
150gr ΤΑΧΙΝΙ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
1/2 κ.τ.γ. ΚΥΜΙΝΟ
ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
150gr ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα καρότα, τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα μαρινάρουμε με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις τα καρότα είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε τα καρότα στο multi ή σε μπλέντερ, μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε προσθέτωντας το ελαιόλαδο λίγο λίγο και σε δόσεις όπως κάνουμε σε μια μαγιονέζα και διορθώνουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
καλή όρεξη!!!