ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


Πλάθω κεφτεδάκια με τα δυο χεράκια... Δε σταματάς να τρώς , απολαύστε υπεύθυνα!!!

ΥΛΙΚΑ

500 gr ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ (κιλότο) ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ  2 ΦΟΡΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΑΥΓΑ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 κ.τ.γ. ΚΑΝΕΛΑ

2 ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

ΓΑΛΕΤΑ Η ΨΩΜΙ

ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΑΛΕΥΡΙ (για το τηγάνισμα)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ( χωρίς φέτα)

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε τις πατάτες με τα χέρια μας και τις βάζουμε σε ένα μπόλ.

Στο ίδιο μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα πανάρουμε σε αλεύρι και τηγανίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ετοιμάζουμε παράλληλα το ντρέσινγκ βάζωντας σε ένα μπολάκι γιαούρτι, κύμινο, αλάτι, ελαιόλαδο , λίγο σκόρδο και λεμόνι, στις αναλογίες της αρεσκείας μας.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με ψημένες αραβικές πιτούλες, σαλάτα και ντρέσινγκ γιαουρτιού.



καλή όρεξη!!!