Χαλβάς Σιμιγδαλένιος ή Φαρσάλων; Όποιο παραδοσιακό μας γλύκισμα κι αν προτιμάτε είναι στο χέρι σας να το απολαύσετε.
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/2 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
2 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
3 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
4 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ψηλή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα έλαια και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα μειώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη χωρίς να σταματήσομυε το ανακάτεμα.
- Τέλος με πολύ προσοχή προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις κοχλάσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σε φόρμα της επιλογής μας και αφήνουμε να παγώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
Χαλβάς Φαρσάλων
ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
2 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
3 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ
4 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
1 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις ότου καραμελώσει η ζάχαρη και πάρει ένα καφετί χρώμα.
- Ομογενούμε το κορν φλάουερ με το νερο και το προσθέτουμε με προσοχή ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Αφαιρούμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε φόρμα της επιλογής μας.
Καλή όρεξη..!