ΧΑΛΒΑΣ


Χαλβάς Σιμιγδαλένιος ή Φαρσάλων; Όποιο παραδοσιακό μας γλύκισμα κι αν προτιμάτε είναι στο χέρι σας να το απολαύσετε.


Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1/2 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

2 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

3 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

4 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ψηλή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα έλαια και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα μειώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη χωρίς να σταματήσομυε το ανακάτεμα.
  3. Τέλος με πολύ προσοχή προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις κοχλάσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε σε φόρμα της επιλογής μας και αφήνουμε να παγώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.


Χαλβάς Φαρσάλων

ΥΛΙΚΑ

1 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

2 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

3 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ

4 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ

 1 φλ.τ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσσθέτουμε τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις ότου καραμελώσει η ζάχαρη και πάρει ένα καφετί χρώμα.
  3. Ομογενούμε το κορν φλάουερ με το νερο και το προσθέτουμε με προσοχή ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. 
  4. Αφαιρούμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε φόρμα της επιλογής μας. 
Καλή όρεξη..!