ΧΑΛΒΑΣ



Tips
Όσον αφορά τον σιμιγδαλένιο χαλβά, μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας καθώς επίσης κανέλα ή γαρύφαλλο σε σκόνη.
Για τον χαλβά Φαρσάλων μπορούμε να τον στρώσουμε σε ταψί, να προσθέσουμε αρκετή ζάχαρη και να τον ψήσουμε στον φούρνο για 5΄-7΄ στους 180⁰C δημοιουργώντας μια κρούστα καραμέλας στην επιφάνεια του. Με τη χρήση μόνο φυτικών λιπαρών ουσιών ο χαλβάς μπορεί να είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Χαλβά θα συναντήσουμε σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων όμως και σε αρκετές χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Έχει Αραβικές ρίζες άλλα στα τέλη του 12ου αιώνα όπου πέρασε στην Ελληνική κουζίνα έγινε παραδοσιακό μας γλύκισμα με αρκετές παραλλαγές.