TIPS
Ο κιμάς δεν θα πρέπει να ζυμωθεί για πολύ ώρα για να παραμείνει αφράτος.Επίσης καλό θα είναι να βάλουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να δέσουν τα υλικά.Ακόμα μπορούμε να σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο πριν το προσθέσουμε στον κιμά για να γίνει πιο ελαφρύς.Τέλος ιδανικά μπορούμε να προσθέσουμε και χοιρινό κρέας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η λέξη κεφτές είναι μάλλον περσική. Σύμφωνα με τον ερευνητή της ελληνικής γλώσσας Νίκο Σαραντάκο αλλά και την Πύλη της Ελληνικής Γλώσσας, το online λεξικό που χρησιμοποιείται συχνά από ερευνητές, η τουρκική λέξη ‘köfte’ προέρχεται από την περσική λέξη ‘kufteh’ η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το ρήμα ‘kuftan’ που σημαίνει ‘κοπανάω’ ή ‘αλέθω’.