ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΣΕΛΕΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΕΠΤΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
12 ΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ Η ΠΡΑΣΙΝΕΣ (ροδέλες)
ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
200 gr ΤΟΝΟΣ ΣΕ ΛΑΔΙ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
150gr ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
1κ.τ.γ. ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φιογκάκια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία και τα στραγγίζουμε.Τα κρατάμε ζεστά δεν τα κρυώνουμε. Για al dente βράζουμε 7 λεπτά.
Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές.Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο , το σέλερι, τα καρότα, τις ελιές και το φρέσκο θυμάρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα ,τον χυμό, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να εξατμηστούν τα πολλά υγρά και βάζουμε μέσα τον τόνο.
Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και θυμάρι.
καλή σας όρεξη..!!!!