ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


TIPS
Προσοχή στους κρόκους να μην κόψουν, θέλει σιγά σιγά και λίγο λίγο το ζεστό γάλα μέσα. Ακόμα μπορούμε να βάλουμε και άλλα φρούτα εποχής.Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε και δάκρυα σοκολάτας για έξτρα γεύση.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:Πολύ πριν από το 2000 π. Χ η φυλή των Μάγια ήταν η πρώτη που καλλιεργούσε συστηματικά το άγριο κακαόδεντρο στα δάση του Αμαζονίου και του Ορινόκο. Το 4.200 π. Χ. υποτάσσονται στους Αζέτκους. Για τους Αζέτκους οι κόκκοι του κακάο ήταν τόσο σπάνιοι και πολύτιμοι όσο και το χρυσάφι για και τους χρησιμοποιούσαν στις συναλλαγές τους.. Το 1502 μ. Χ. ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που συναντά τους καρπούς του κακάο ως νόμισμα.
Μετά από 12 χρόνια, το 1528, στην Ισπανία ο Cortes είχε την ιδέα να προσθέσει τη ζάχαρη ! Με αυτή την αλλαγή η σοκολάτα κατέκτησε την Ισπανική Βασιλική αυλή του Κάρολου Ε’. ΟΙ Ισπανοί μοναχοί τελειοποιούν τη διαδικασία ψησίματος και ζύμωσης των κακαοβαλάνων και μετατρέπουν τον πολτό σε ράβδους και ταμπλέτες.
Το 1650 η σοκολάτα πρωτοεμφανίζεται στο Λονδίνο και γρήγορα γίνεται ανάρπαστη ως «θρεπτικό ρόφημα».