ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ





Θέλεις να εντυπωσιάσεις; θέλεις να λένε όλοι ότι μαγειρεύεις σαν τη γιαγιά σου; η ευκαιρία βρίσκετε παρακάτω!!

ΥΛΙΚΑ

500 gr  ΜΟΣΧΑΡΙ (από κιλότο ή ποντίκι ή και ανάμεικτα)

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ

3 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΣΕΛΕΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

5 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ

1 κ.τ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

200ml ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ

500gr ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

1 κ.τ.σ. ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΛΑ ΞΕΠΛΥΜΕΝΗ

1 κ.τ.σ.  ΛΟΥΙΖΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ

1 κ.τ.σ.  ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ (προαιρετικα)

1 κ.τ.σ. ΘΡΟΥΜΠΙ Η ΘΥΜΑΡΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ

1 κ.τ.σ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια από το μοσχάρι μέχρι να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρώμα και τα βγάζουμε σε ένα μπόλ.

Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, το σέλερι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά πίσω το κρέας, ανακατεύουμε και βάζουμε την κάπαρη, τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες.

Σβήνουμε με κρασί και αρωματίζουμε με ματζουράνα, θρούμπι, βασιλικό και λουίζα.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα.

Μόλις το μοσχάρι μαλακώσει, μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα ταψί ή μια γάστρα, ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό ακόμα και το κριθαράκι.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο.


καλή επιτυχία!!