TIPS
Μπορούμε να βάλουμε φρέσκα βότανα αν θέλουμε απλά θα τα προσθέσουμε στο σημείο που βάζουμε το φαγητό στο φούρνο.Ακόμα πολύ σημαντικό είναι να διαλέξουμε καλό κομμάτι κρέατος και αν θέλουμε γίνετε και με αρνί απλά θα βάλουμε και δεντρολίβανο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:Η λουίζα είναι φυτό πολυετές, αρωματικό, πλούσιο σε αιθέρια έλαια και η καταγωγή του είναι από την Αμερική. Το έφεραν στην Ευρώπη οι Ισπανοί τον 17ο αιώνα.
Αρχικά, το βότανο ονομαζόταν «κέντρον». Το όνομα «Λουίζα» το πήρε προς τιμή της Μαρίας-Λουίζας Τερέσα ντε Πάρμα, συζύγου του βασιλιά Κάρλος του 4ου της Ισπανίας, επειδή, σύμφωνα με αναφορές, το έπινε συχνά.