Για τους λάτρεις της σοκολάτας..
Για ένα ταψί διαμέτρου 25-28 εκατοστά
Υλικά
240γρ. Κουβερτούρα(σε κομμάτια)
220γρ. Βούτυρο
220γρ. Ζάχαρη
120γρ. Αλεύρι
30γρ. Κακάο
6 αυγά
30γρ. αλατισμένα Πίνατς (1 χούφτα)
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και αφου λιώσει προσθέτουμε
- την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.
- Το βγάζουμε στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Στο μίγμα με τα αυγά προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο αφού πρώτα έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει έρθει σε θερμοκρασία περιβάλοντος(ή αν απλά αντέχει το δάχτυλό μας χωρίς να καίγεται). Και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο σιγά σιγά και τα ενσωματώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε μια λαδόκολλα ή αλλιώς βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι ώστε να πάει παντού και τινάζουμε το περιττό αλεύρι γυρνώντας το ταψί και χτυπώντας απαλά πάνω απο τον νεροχύτη.
- Περιχύνουμε το μίγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με Πίνατς απο πάνω.
- Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 28 με 30 λεπτά.
Σερβίρουμε Ζεστή με παγωτό της αρεσκείας μας, καιμάκι, ή κρέμα γάλακτος 36 τοις εκατό και άνω
ή και Κρύα με καραμέλα(από ζαχαρούχο γάλα) και βατόμουρα.
Καλή Επιτυχία..!!!