Αυτά τα κοχύλια δεν τα μαζεύεις από τις παραλίες αλλά τα μαγειρεύεις..! Πλούσια σε λιπαρά αλλά με δυνατή και γεμάτη γεύση συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΧΥΛΙΑ
1 ΔΟΣΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
6 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΪΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
5 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
200gr ΡΕΓΚΑΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100gr ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100gr ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
250gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
Για τη Μπεσαμελ
100gr ΒΟΥΤΥΡΟ
120gr ΑΛΕΥΡΙ
1lt ΓΑΛΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπεσαμελ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 30΄΄.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις αρχίσει να πήζει και να κοχλάζει ελαφρώς αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
Προετοιμασία
- Σε μπόλικο και καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
- Σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Στη μπεσαμέλ προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τη μισή ποσότητα των τυριών και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Ρίχνουμε 100ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
"Συναρμολόγηση"
- Ρίχνουμε στον πάτο ενός ταψιού pyrex 30εκ, 50ml κρέμα γάλακτος.
- Στρώνουμε τα μισά κοχύλια, ρίχνουμε τη μισή μπεσαμελ, στρώνουμε τα υπόλοιπα κοχύλια και τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Ραντίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα τυριά που κρατήσαμε.
- Ψήνουμε στους 170⁰C για 25΄-30΄.