ΚΟΧΥΛΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ


Αυτά τα κοχύλια δεν τα μαζεύεις από τις παραλίες αλλά τα μαγειρεύεις..! Πλούσια σε λιπαρά αλλά με δυνατή και γεμάτη γεύση συνταγή.


ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΧΥΛΙΑ
1 ΔΟΣΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

6 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΪΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

5 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

200gr ΡΕΓΚΑΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

100gr ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

100gr ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

250gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ


Για τη Μπεσαμελ

100gr ΒΟΥΤΥΡΟ

120gr ΑΛΕΥΡΙ 

1lt ΓΑΛΑ

1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπεσαμελ
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 30΄΄.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
  4. Μόλις αρχίσει να πήζει και να κοχλάζει ελαφρώς αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

 Προετοιμασία

  1. Σε μπόλικο και καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  2. Σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε να στραγγίξει. 
  3. Στη μπεσαμέλ προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τη μισή ποσότητα των τυριών και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  4. Ρίχνουμε 100ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

"Συναρμολόγηση"
  1.  Ρίχνουμε στον πάτο ενός ταψιού pyrex 30εκ, 50ml κρέμα γάλακτος.
  2.  Στρώνουμε τα μισά κοχύλια, ρίχνουμε τη μισή μπεσαμελ, στρώνουμε τα υπόλοιπα κοχύλια και τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  3. Ραντίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα τυριά που κρατήσαμε.
  4. Ψήνουμε στους 170⁰C για 25΄-30΄.