TORTILLA ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙΣΑΡΑ


Όταν έχεις επισκέψεις δεν μπορείς να τους αφήσεις έτσι, θέλεις κάτι γρήγορο και πεντανόστιμο για να κάνεις και την ''φιγούρα'' σου.

ΥΛΙΚΑ
για 2 τορτιγιες

1 ΠΑΚΕΤΟ TORILLA(συνήθως 5-6 μέσα)

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ

1/2 ΑΒΟΚΑΝΤΟ

1 ΜΑΡΟΥΛΙ  ICEBERG (ή κανονικό)

4 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ(προαιρετικά)

ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

για τη σαλτσα

250gr ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

1κ.τ.γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

2 κ.τ.σ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

1κ.τ.σ. ΛΕΜΟΝΙ

1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΠΕΙΚΟΝ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεκινάμε με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές και το ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.Το ανοίγουμε λίγο στις άκρες με ένα μαχαίρι να έχει σχεδόν το ίδιο πάχος παντού. Ψήνουμε είτε στο φούρνο σε ένα ταψάκι στους 180 για περίπου 20 με 25 λεπτά είτε σε σχαροτήγανο ή σε απλό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας το συχνά.
  2. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο κάνουμε τη σάλτσα, σε άλλο τηγανάκι ή στο φούρνο που ήδη καίει, βάζουμε το μπέικον να ξεροψηθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μούλτι ή μπλέντερ μαζί και 1 κομμάτι ξεροψημένο μπέικον και χτυπάμε πολύ καλά.
  3. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο το κόβουμε σε κυβάκια ή μπαστουνάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε λεπτές φέτες.Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο μπέικον, πλένουμε και βγάζουμε ωραία φύλλα από το μαρούλι.
  5. Ψήνουμε την τορτίγια για 15 δευτερόλεπτα απο την μία μεριά και 15 από την άλλη σε ένα τηγάνι ή πάνω στη σχάρα του φούρνου η οποία είναι είδη ζεστή από το κοτόπουλο ή ακόμα και σε μια τοστιέρα.
  6. Γεμίζουμε με σάλτσα στον πάτο, μαρούλι, αβοκάντο, κοτόπουλο, λίγη ακόμα σάλτσα, μπέικον και κλείνουμε ρολάροντας.
  7. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με τη σάλτσα σε ένα μπολάκι για όποιον θέλει επιπλέον.