Έρχεται το καλοκαίρι σιγά-σιγά και μαζί του οι νόστιμες και ζουμερές ντομάτες. Ωραίες για σαλάτα, γιατί όχι και για δροσιστική σούπα από την Ιβηρική Χερσόβησο; Γκαζπάτσο λοιπόν ή αλλιώς ρευστή σαλάτα.
ΥΛΙΚΑ
8 ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΑΓΓΟΥΡΙ
1ΜΕΤΡΙΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΨΗΤΕΣ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
100gr ΨΥΧΑ ΨΩΜΙΟΥ
80gr ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 κ.τ.σ ΞΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πολύ καλά τα φρέσκα λαχανικά μας, αφαιρούμε τους σπόρους τους και τα αποφλοιώνουμε εκτός της φρέσκιας κόκκινης πιπεριάς.
- Τα κόβουμε μικρούς κύβους, κρατάμε λίγο απο όλα για ντεκόρ και πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας προσθέτωντας σταδιακά κρύο νερό μέχρις ότου δημιουργήσουμε μια ρευστή και κρεμώδη σούπα.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με τα λαχανικά που κρατήσαμε απο πάνω και κορυφές βασιλικού η δυόσμου.
Καλή απόλαυση..!