ΓΚΑΖΠΑΤΣΟ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΝΟ


Έρχεται το καλοκαίρι σιγά-σιγά και μαζί του οι νόστιμες και ζουμερές ντομάτες. Ωραίες για σαλάτα, γιατί όχι και για δροσιστική σούπα από την Ιβηρική Χερσόβησο; Γκαζπάτσο λοιπόν ή αλλιώς ρευστή σαλάτα.


ΥΛΙΚΑ

 8 ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

1 ΜΕΤΡΙΟ ΑΓΓΟΥΡΙ

1ΜΕΤΡΙΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΨΗΤΕΣ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

100gr ΨΥΧΑ ΨΩΜΙΟΥ

80gr ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 κ.τ.σ ΞΥΔΙ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα φρέσκα λαχανικά μας, αφαιρούμε τους σπόρους τους και τα αποφλοιώνουμε εκτός της φρέσκιας κόκκινης πιπεριάς.
  2. Τα κόβουμε μικρούς κύβους, κρατάμε λίγο απο όλα για ντεκόρ και πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας προσθέτωντας σταδιακά κρύο νερό μέχρις ότου δημιουργήσουμε μια ρευστή και κρεμώδη σούπα.
  3. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Σερβίρουμε με τα λαχανικά που κρατήσαμε απο πάνω και κορυφές βασιλικού η δυόσμου. 
Καλή απόλαυση..!