ΚΟΧΥΛΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Tips

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα τυριά διατηρώντας τις αναλογίες. Προσέχουμε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η λέξη ο΄γκρατεν προέρχεται από την γαλλική φράση "au gratin" που σημαίνει "στον φούρνο". Στην ουσία το μαγείρεμα γίνεται σε υψηλή θερμοκρασία, συνήθως στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού και να δημιουργηθεί μια γευστική κρούστα. Παραδοσιακά οι συνταγές για ο΄γκρατέν περιέχουν τυριά στο πάνω μέρος του φαγητού, το οποίο λιώνει στον φούρνο και δίνει πολύ ωραία εμφάνιση, αλλά και γεύση.