Αν θέλεις να κάνεις τον κινέζο, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Για την μαρινάδα
7-10 ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ (BLACK TIGER)
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ Η ΛΕΜΟΝΙ
1κ.τ.γ. ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
ΛΙΓΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (για το τηγάνισμα)
Για την τεμπούρα
150ml ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ
60gr ΑΛΕΥΡΙ
50gr ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ
1κ.τ.γ. ΡΥΖΟΞΥΔΟ
1κ.τ.γ. ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χαράζουμε τις γαρίδες κατά μήκος και προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας.
- Ετοιμάζουμε την τεμπούρα ρίχνωντας το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το αλάτι και σταδιακά τα υγρά στοιχεία ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει καλά.
- Βουτάμε τις γαρίδες στην τεμπούρα μία μία προσέχωντας να τις καλύψουμε εντελώς και τις ρίχνουμε κατευθείαν στο καυτό λάδι.Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με sweet chilly sauce ή soya.
καλή απόλαυση!!!