ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ


Αν θέλεις να κάνεις τον κινέζο, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

Για την μαρινάδα

7-10 ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ (BLACK TIGER)

ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ Η ΛΕΜΟΝΙ

1κ.τ.γ. ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ

ΛΙΓΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ (για το τηγάνισμα)

Για την τεμπούρα

150ml ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ

60gr ΑΛΕΥΡΙ

50gr ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ

1κ.τ.γ. ΡΥΖΟΞΥΔΟ

1κ.τ.γ. ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χαράζουμε τις γαρίδες κατά μήκος και προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας.
  • Ετοιμάζουμε την τεμπούρα ρίχνωντας το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το αλάτι και σταδιακά τα υγρά στοιχεία ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει καλά.
  • Βουτάμε τις γαρίδες στην τεμπούρα μία μία προσέχωντας να τις καλύψουμε εντελώς και τις ρίχνουμε κατευθείαν στο καυτό λάδι.Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με sweet chilly sauce ή soya.

καλή απόλαυση!!!