ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Ξέρω, ξέρω δεν είναι για όλους, κάποιοι τους μισούν και κάποιοι τους λατρεύουν, το μόνο σίγουρο είναι οτί τη συγκεκριμένη πρόταση θα την βρουν και οι δυο πλευρές πεντανόστιμη.

ΥΛΙΚΑ

500gr ΓΙΓΑΝΤΕΣ

3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

3 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΟΔΕΛΕΣ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΣΕΛΕΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

500gr ΣΠΑΝΑΚΙ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ μέσα σε ένα μπόλ σκεπασμένους με νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους γίγαντες με νερό μέχρι να πάρουν βράση και πετάμε το πρώτο νερό για να μην γίνει ''βαρύ'' το φαγητό. Ξαναγεμίζουμε με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό(περίπου 250ml) που βράσανε.
  3. Βάζουμε ελαιόλαδο σε άλλη κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμυδι και τα καρότα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές, ρίχνουμε το σέλερι, το σκόρδο, τη ντομάτα, λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μαιντανό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ακόμα.
  5. Σε ταψί ανακατεύουμε τους γίγαντες με τη σάλτσα, ρίχνουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από πριν και σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα.
  6. Ραντίζουμε τη λαδόκολλα με νερό και ελαιόλαδο για να μην καεί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά, ώσπου να αποροφηθούν τα υγρά και να μείνουν οι γίγαντες με το λάδι τους.


καλή επιτυχία!!!