ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ


Το φασκόμηλο δεν είναι μόνο για τσάι  και θα το αποδείξουμε παρακάτω!!!

ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ (ΣΠΑΛΑ-ΛΑΠΑ) ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3-4 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 κ.τ.γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΚΟΝΗ

2 κ.τ.σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ 

500ml ΤΣΙΠΟΥΡΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

4 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε το μοσχαράκι καλά και το στεγνώνουμε με χαρτί.
  2. Βάζουμε μια κατσαρόλα (κατά προτίμηση με χοντρό πάτο) στη φώτια και προσθέτουμε ελαιόλαδο περίπου 2 με 3 κ.τ.σ.
  3. Αφήνουμε να κάψει καλά, προσθέτουμε το μοσχαράκι και το σωτάρουμε από όλες τις πλεύρες.
  4. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο,  προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σωτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να ασπρίσει και να γίνει διαφανές.
  5. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το τζίντζερ, την μουστάρδα, ξαναβάζουμε το μοσχαράκι μέσα , ανακατεύουμε και ρίχνουμε κατευθείαν το τσίπουρο.
  6. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί καλά, βάζουμε το φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με νερό (μέχρι να καλυφθεί το μοσχαράκι).
  7. Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά(αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό), ξαφρίζοντας συχνά με μια τρυπητή κουτάλα.
  8. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και μόλις το μοσχαράκι μαλακώσει και η σάλτσα του δέσει είναι έτοιμο.
  9. Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή σαλάτα.