Το φασκόμηλο δεν είναι μόνο για τσάι και θα το αποδείξουμε παρακάτω!!!
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ (ΣΠΑΛΑ-ΛΑΠΑ) ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3-4 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΟΔΕΛΕΣ
1 κ.τ.γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΚΟΝΗ
2 κ.τ.σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
500ml ΤΣΙΠΟΥΡΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το μοσχαράκι καλά και το στεγνώνουμε με χαρτί.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα (κατά προτίμηση με χοντρό πάτο) στη φώτια και προσθέτουμε ελαιόλαδο περίπου 2 με 3 κ.τ.σ.
- Αφήνουμε να κάψει καλά, προσθέτουμε το μοσχαράκι και το σωτάρουμε από όλες τις πλεύρες.
- Μόλις πάρει λίγο χρώμα το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σωτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να ασπρίσει και να γίνει διαφανές.
- Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το τζίντζερ, την μουστάρδα, ξαναβάζουμε το μοσχαράκι μέσα , ανακατεύουμε και ρίχνουμε κατευθείαν το τσίπουρο.
- Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί καλά, βάζουμε το φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με νερό (μέχρι να καλυφθεί το μοσχαράκι).
- Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά(αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό), ξαφρίζοντας συχνά με μια τρυπητή κουτάλα.
- Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και μόλις το μοσχαράκι μαλακώσει και η σάλτσα του δέσει είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή σαλάτα.