SPAGHETTI NAPOLITANA ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ



Σίγουρα τα μακαρόνια με κέτσαπ έχουν περάσει απο την ζωή σχεδόν κάθε φοιτητή.             Η συγκεκριμένη συνταγή θα σε απαλάξει απο αυτή την... "κατάρα".

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ SPAGHETTI No 6 (μπορούμε να βάλουμε και ολικής)

1 ΚΙΛΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ

1 ΜΕΣΑΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ Ή ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ

80γρ ΚΑΠΠΑΡΗ (Προαιρετικά)

ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ (Παρμεζάνα η γραβιέρα)

1/2 κ.τ.γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ 
ΠΑΠΡΙΚΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

1/2 κ.τ.γ. ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο και καλά αλατισμένο νερό να βράσει.
  2. Ξαλμυρίζουμε την κάπαρη βάζοντας την σε ένα μπολ με νερό.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι και το σκόρδο (ή τα λιώνουμε στο multi).
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μείγμα με το κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και την καπνιστή πάπρικα. Αν έχουμε αποξηραμένο βασιλικό τον προσθέτουμε σε αυτό το σημείο, αν έχουμε φρέσκο θα τον βάλουμε στο τέλος για να κρατήσει το άρωμα του.
  6. Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 30' λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας (Για al dente βράζουμε 6' λεπτά). Ανακατεύουμε τα μακαρόνια ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια πιρούνα.
  8. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και κρατάμε μια κουταλιά απο το νερό των ζυμαρικών.
  9. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά,  τον φρέσκο βασιλικό, την κάπαρη και την παρμεζάνα.
  10. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ακόμα πάπρικα.
  11. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

καλή σας όρεξη!!!