Μία εξαιρετική επιλογή για αυτούς που εχουν δυσανεξία στην γλουτένη ή ακόμα και για αυτούς που εχουν αφαιρέσει το αλεύρι απο την διατροφή τους.
ΥΛΙΚΑ Για 100γρ.
30γρ. Ηλιόσποροι(Καθαρισμένοι )
30γρ. Κολοκυθόσποροι(Καθαρισμένοι)
20γρ. Λιναρόσποροι
100γρ. Νερό
20γρ. Chia (Κία)
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε όλους τους σπόρους(εκτός των Κία) μαζι με το νερό και
το αλάτι, αναμειγνύουμε τα υλικά μας και στη συνέχεια
προσθέτουμε τους σπόρους Κία και ανακατεύουμε. Αυτοί οι σπόροι
εχουν την ιδιοτητα να λειτουργούν σαν σφουγγάρι οπότε περιμένουμε
5 με 10 λεπτά μεχρι να τραβήξουν όλη την υγρασία απο το μείγμα μας.
Αφού το μείγμα μας εχει ομογενοποιηθεί τελείως το απλώνουμε
με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός κουταλιού σε ένα
ρηχό ταψί ή σχάρα ΜΕ αντικολλητική λαδόκολλα. Δίνουμε
1εκ. Πάχος και απλώνουμε ομοιόμορφα. Αν θέλουμε να το
χωρίσουμε σε μερίδες χρησημοποιουμε ρόδα πίτσας
αλλιώς προσεκτικά με ένα μαχαίρι.
Τέλος ψήνουμε στους 150°C για μισή ώρα, το βγάζουμε από τον
φούρνο προσεκτικά, αναποδογυρίζουμε το κράκερ και
αφαιρούμε την λαδόκολλα, συνεχίζουμε το ψήσιμο για
αλλη μισή ώρα ή ισως λίγο παραπάνω ανάλογα τον φούρνο μέχρι να γίνει
τραγανό. Όταν κρυώσει το
σερβίρουμε με οποιοδήποτε είδος τυριού,αλλαντικού και
διάφορες αλοιφές τύπου χούμους,πέστο κ.α.
Καλή Επιτυχία!!!