ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ


TIPS
Μπορούμε να βάλουμε λίγο αλεύρι στο σημείο που ρίχνουμε τη μουστάρδα αν θέλουμε ακόμα πιο ''δεμένο'' αποτέλεσμα. Επίσης δεν πρέπει να βάλουμε πολύ φασκόμηλο γιατί υπάρχει κίνδυνος να πικρίσει το φαγητό μας. Ακόμα ξαφρίζω σημαίνει ότι μαζεύουμε ότι αφρός ανεβαίνει πάνω στην επιφάνεια, αν δεν το πάρουμε αυτό το φαγητό μας θα γίνει θαμπό και θα έχει μια στυφή επίγευση στο στόμα.Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χύτρα για ακόμα πιο μελωμένο και γρήγορο αποτέλεσμα.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το φασκόμηλο το συνέδεαν με τη γονιμότητα και συμβούλευαν τις γυναίκες που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί να το βράζουν και να πίνουν από αυτό τακτικά. Ακόμη, ήταν το πρώτο φάρμακο για δαγκώματα φιδιών και εντόμων. Οι Κινέζοι ονομάζουν το φασκόμηλο «ελληνικό βλαστάρι» ενώ οι Λατίνοι «ιερό φυτό», μιας και το συνέδεαν με την ιδέα της αθανασίας. Το 1630 μάλιστα, όταν στην Τουλούζη ξέσπασε μεγάλη επιδημία πανούκλας, αναπτύχθηκε η υπόθεση πως οι κλέφτες που λεηλατούσαν τα πτώματα δεν νοσούσαν χάρη σε μια αλοιφή που είχαν παρασκευάσει με βασικό συστατικό το φασκόμηλο. Στο Άγιο Όρος το φασκόμηλο έχει την τιμητική του. Φυτεμένο στις αυλές των κελιών και των μοναστηριών, θεωρείται απαραίτητο «γιατρικό». Την τιμητική του όμως έχει και σε πολλά νησιά του Αιγαίου, όπως στην Ικαρία, όπου το λένε φλησκούνι και δεν υπάρχει σπίτι που να μη φιλέψει τον χειμώνα με τούτο το αφέψημα τους επισκέπτες.

Δείτε τη συνταγή εδώ