ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΓΛΑΣΟ



Σίγουρα η οικογένεια και φίλοι σου θα εντυπωσιαστούν από το αποτέλεσμα..Ας ρολάρουμε λοιπόν!!

ΥΛΙΚΑ
για το ρολό

500gr ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ(1/2 λάπα,1/2 σπάλα)

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΣΕΛΕΡΙ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

3 ΑΥΓΑ + 2 ΚΡΟΚΟΥΣ (οι κρόκοι θα το σφίξουν πιο πολύ)

200gr ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ Η ΨΩΜΙ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ

ΘΥΜΑΡΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ

100gr REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

για το γλάσο

200gr ΚΕΤΣΑΠ

50ml ΜΗΛΟΞΥΔΟ

100gr ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και ρίχνουμε το regato στο τέλος.
  2. Μεταφέρουμε τον κιμά σε λαδόκολλα και πλάθουμε σε ρολό.
  3. Βάζουμε τα υλικά του γλάσου σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν βράση.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή το στρώνουμε με λαδόκολλα και μεταφέρουμε μέσα το ρολό κιμά που έχουμε δημιουργησει παραπάνω.
  5. Με ένα πινέλο αλλοίφουμε γλάσο πάνω στο ρολό, καλά να πάει παντού.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ανάλογα με το πάχος του ρολού μας.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλοίφουμε με γλάσο κάθε 6 λεπτά.
καλή επιτυχία!!!