Σίγουρα η οικογένεια και φίλοι σου θα εντυπωσιαστούν από το αποτέλεσμα..Ας ρολάρουμε λοιπόν!!
ΥΛΙΚΑ
για το ρολό
500gr ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ(1/2 λάπα,1/2 σπάλα)
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΣΕΛΕΡΙ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
3 ΑΥΓΑ + 2 ΚΡΟΚΟΥΣ (οι κρόκοι θα το σφίξουν πιο πολύ)
200gr ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ Η ΨΩΜΙ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ
ΘΥΜΑΡΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ
100gr REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
για το γλάσο
200gr ΚΕΤΣΑΠ
50ml ΜΗΛΟΞΥΔΟ
100gr ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και ρίχνουμε το regato στο τέλος.
- Μεταφέρουμε τον κιμά σε λαδόκολλα και πλάθουμε σε ρολό.
- Βάζουμε τα υλικά του γλάσου σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν βράση.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή το στρώνουμε με λαδόκολλα και μεταφέρουμε μέσα το ρολό κιμά που έχουμε δημιουργησει παραπάνω.
- Με ένα πινέλο αλλοίφουμε γλάσο πάνω στο ρολό, καλά να πάει παντού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ανάλογα με το πάχος του ρολού μας.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλοίφουμε με γλάσο κάθε 6 λεπτά.
καλή επιτυχία!!!