ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΟΔΕΛΕΣ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΕΛΙΝΟ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΑΥΚΑΛΙΘΡΑ(προαιρετικα)
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε ένα μπόλ σκεπασμένα με νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο μέχρι το κρεμμύδι να ασπρίσει.
- Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φασόλια, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις και καλύπτουμε με νερό.
- Χοντροκόβουμε τη μισή ποσότητα από το σέλινο και την προσθέτουμε και αυτήν μέσα.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η φασολάδα(ίσως χρειαστεί λίγο συμπλήρωμα νερό ακόμα).
- Λίγο πριν από το τέλος(περίπου 15 λεπτά), αφαιρούμε το κλωνάρι δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη δάφνη και προσθέτουμε το υπόλοιπο σέλινο, την καυκαλίθρα, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και έξτρα λεμόνι.
καλή σας όρεξη!!!