ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ




ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΕΛΙΝΟ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΑΥΚΑΛΙΘΡΑ(προαιρετικα)

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ 

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε ένα μπόλ σκεπασμένα με νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο μέχρι το κρεμμύδι να ασπρίσει.
  4. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα φασόλια, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις και καλύπτουμε με νερό.
  6. Χοντροκόβουμε τη μισή ποσότητα από το σέλινο και την προσθέτουμε και αυτήν μέσα.
  7. Σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η φασολάδα(ίσως χρειαστεί λίγο συμπλήρωμα νερό ακόμα).
  8. Λίγο πριν από το τέλος(περίπου 15 λεπτά), αφαιρούμε το κλωνάρι δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη δάφνη και προσθέτουμε το υπόλοιπο σέλινο, την καυκαλίθρα, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και έξτρα λεμόνι.
καλή σας όρεξη!!!