Μια πεντανόστιμη σούπα η οποία παραδοσιακά φτιάχνεται τις ημέρες της μεγάλης εβδομάδας όπου δεν τρώμε ούτε λάδι. Βέβαια όποιος θέλει μπορεί να ''αμαρτήσει''.
ΥΛΙΚΑ
150gr ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ
70gr ΤΑΧΙΝΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ (το άσπρο μέρος τους)
2 ΚΑΡΟΤΑ
100 gr ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
1 ΠΑΤΑΤΑ
1/2 ΦΙΝΟΚΙΟ
1 ΠΡΑΣΟ (το άσπρο μέρος του)
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ (σε βαζάκι)
ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΠΟΥΚΟΒΟ (καυτερο ή γλυκο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά ζαράκια, όσο μπορούμε στο ίδιο μέγεθος εκτός από το σκόρδο και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να βράσουν.
- Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειάζετε, ρίχνουμε τον τραχανά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Πολτοποιούμε σε μούλτι ή ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σκόρδο και την πιπεριά φλωρίνης με λίγο χυμό από το βαζάκι.
- Όταν ο τραχανάς βράσει, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε το ταχίνι, τον χυμο λεμονιού, το μείγμα με το σκόρδο, το μπούκοβο,1 κουταλιά απο την έτοιμη σούπα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζετε και σερβίρουμε με κριτσίνια ή φρέσκο ψωμί.
καλή επιτυχία!!!!