ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ


Μια πεντανόστιμη σούπα η οποία παραδοσιακά φτιάχνεται τις ημέρες της μεγάλης εβδομάδας όπου δεν τρώμε ούτε λάδι. Βέβαια όποιος θέλει μπορεί να ''αμαρτήσει''.

ΥΛΙΚΑ

150gr ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ

70gr ΤΑΧΙΝΙ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ (το άσπρο μέρος τους)

2 ΚΑΡΟΤΑ

100 gr ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

1 ΠΑΤΑΤΑ

1/2 ΦΙΝΟΚΙΟ

1 ΠΡΑΣΟ (το άσπρο μέρος του)

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ (σε βαζάκι)

ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΜΠΟΥΚΟΒΟ (καυτερο ή γλυκο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά ζαράκια, όσο μπορούμε στο ίδιο μέγεθος εκτός από το σκόρδο και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να βράσουν.
  2. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειάζετε, ρίχνουμε τον τραχανά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  3. Πολτοποιούμε σε μούλτι ή ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σκόρδο και την πιπεριά φλωρίνης με λίγο χυμό από το βαζάκι.
  4. Όταν ο τραχανάς βράσει, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα.
  5. Σε ένα μπόλ χτυπάμε το ταχίνι, τον χυμο λεμονιού, το μείγμα με το σκόρδο, το μπούκοβο,1 κουταλιά απο την έτοιμη σούπα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  6. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζετε και σερβίρουμε με κριτσίνια ή φρέσκο ψωμί.


καλή επιτυχία!!!!