ΑΓΕΙΟΡΙΤΙΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

TIPS
Το μυστικό της φασολάδας κρύβεται στο σωστό χύλωμα, για αυτό και πρέπει να μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά.
Μπορεί να γίνει και με σάτσα ντομάτας απλά θα πρέπει να προσθέσουμε και λίγο ζάχαρη να ρυθμίσει την οξύτητα.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε και άλλα μυρωδικά όπως μυρώνια,κόλιανδρο,μάραθο κ.τ.λ.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Η φασολάδα θεωρείται το εθνικό φαγητό των Ελλήνων! Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι καθιερώθηκε εθνικό πιάτο, την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά. Κάτι που δεν είναι βέβαιο, σύμφωνα με τη βιβλιογαφία.Πρόκειται για σούπα από φασόλια και διάφορα λαχανικά ή και κρέας. Η φασολάδα είναι επίσης συνηθισμένο πιάτο και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όπως στην Κύπρο, την Τουρκία, την Αίγυπτο και αλλού.