Μια συνταγή με ιταλικό ταπεραμέντο και σίγουρα στις ελληνικές γεύσεις.
ΥΛΙΚΑ
2 ΦΕΤΕΣ Ή 4 ΦΙΛΕΤΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ(χωρίς κόκαλα)
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
2 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
500gr ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ Ή 3 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε το σολωμό με όλα τα παραπάνω υλικά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Βάζουμε το σολωμό σε ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω και τον περυχύνουμε με την μαρινάδα του.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά.
- Τέλος μόλις είναι έτοιμος ρίχνουμε φρέσκο ελαιόλαδο και θυμάρι.