ΣΟΛΩΜΟΣ AL TIMO (με θυμάρι)


Μια συνταγή με ιταλικό ταπεραμέντο και σίγουρα στις ελληνικές γεύσεις.

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΕΤΕΣ Ή 4 ΦΙΛΕΤΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ(χωρίς κόκαλα)

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

2 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ

ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

500gr ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ Ή 3 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μαρινάρουμε το σολωμό με όλα τα παραπάνω υλικά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  2. Βάζουμε το σολωμό σε ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω και τον περυχύνουμε με την μαρινάδα του. 
  3. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά.
  4. Τέλος μόλις είναι έτοιμος ρίχνουμε φρέσκο ελαιόλαδο και θυμάρι.