ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ


TIPS
Τα καρότα πρέπει να μαλακώσουν καλά και το μέγεθος τους να μην είναι πολύ μεγάλο.Επίσης η ίδια συνταγή γίνετε και παραδοσιακά αντικαθιστώντας τα καρότα με 500gr ρεβύθια αποφλοιωμένα, τα οποία τα έχουμε σε νερό απο το προηγούμενο βράδυ και στην συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε επίσης να βάλουμε παραπάνω ή και λιγότερο σκόρδο ανάλογα με το γούστο.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Hummus.Τούρκικη λέξη ως ντιπ, που προέρχεται από την αραβική ḥimmaṣ για τα ρεβίθια -η κανονική ονομασία του είναι ḥummuṣ bi ṭaḥīna ήτοι χούμους με ταχίνι.Παρότι ο συνδυασμός των ρεβιθιών με το σουσάμι και το λεμόνι θεωρείται παμπάλαιος, η ακριβής τοποθέτηση του χούμους στην μαγειρική ιστορία δεν είναι απολύτως εξακριβωμένη και τείνει να τοποθετείται χρονικά και τοπικά γύρω στον 13ο αιώνα στην Αίγυπτο, αν και στον τότε συνδυασμό τη θέση του λεμονιού κατείχε το ξίδι.