ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

TIPS
Ο φούρνος θα πρέπει να είναι πάντα προθερμασμένος για να φουσκώσει το γλυκό και να μην κάτσει.Επίσης μόλις ψηθεί το κέικ μπορούμε να καραμελώσουμε μήλα και να τα ρίξουμε απο πάνω για έξτρα γεύση.Τέλος μπορούμε να βάλουμε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για πιο φουσκωμένα αποτελέσματα.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Στην Αρχαιότητα η λέξη «μήλον» παραπέμπει στο σφαιρικό καρπό δηλαδή οποιοσδήποτε σφαιρικός καρπός χαρακτηρίζεται «μήλον». Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που το νόμισμα της Μήλου διαιρεί τις απόψεις των νομισματολόγων αν στον εμπροσθότυπο έχουμε μήλο, κυδώνι, ρόδι κτλ. Επιπλέον το μήλο στο νόμισμα είναι και το λαλούν σύμβολο του νησιού.

Διαβάστε εδώ τη συνταγή ...