Μια συνταγή με άρωμα που κρύβει το συναίσθημα του εορτασμού του Πάσχα. Γιατί όμως να μην τα φτιάξεις και να τα απολαμβάνεις όποτε θελήσεις;
ΥΛΙΚΑ
175gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ
160gr ΦΥΤΙΝΗ
5 ΑΥΓΑ
400gr ΖΑΧΑΡΗ
1.1kg ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ BAKING POWDER
3 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
1/2 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΑΜΜΩΝΙΑ
150ml ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΜΙΚΡΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη για 5' .
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και την αμμωνία ανακατεμένη με το χυμό πορτοκάλι (προσοχή γιατί θα αφρίσει μόλις ανακατέψετε).
- Τέλος ανακατεύουμε το baking με λίγο απο το αλεύρι, το ρίχνουμε στο μείγμα καθώς χτυπάμε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά.
- Πλέκουμε τις παραδοσιακές πλεξούδες ή όποιο άλλο σχήμα επιθυμούμε, τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 20'-25' λεπτά.
Tips - ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: