ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Μια συνταγή με άρωμα που κρύβει το συναίσθημα του εορτασμού του Πάσχα. Γιατί όμως να μην τα φτιάξεις και να τα απολαμβάνεις όποτε θελήσεις;

ΥΛΙΚΑ 

175gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ

160gr ΦΥΤΙΝΗ

5 ΑΥΓΑ

400gr ΖΑΧΑΡΗ

1.1kg ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ BAKING POWDER

3 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

1/2 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΑΜΜΩΝΙΑ

150ml ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΜΙΚΡΟ ΛΕΜΟΝΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη για 5' .
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και την αμμωνία ανακατεμένη με το χυμό πορτοκάλι (προσοχή γιατί θα αφρίσει μόλις ανακατέψετε).
  3. Τέλος ανακατεύουμε το baking με λίγο απο το αλεύρι, το ρίχνουμε στο μείγμα καθώς χτυπάμε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά. 
  4. Πλέκουμε τις παραδοσιακές πλεξούδες ή όποιο άλλο σχήμα επιθυμούμε, τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 20'-25' λεπτά.
Καλή επιτυχία..!


Tips   -   ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: