Το ''ψάρι των φτωχών'' όπως το λέγανε παλιά. Εξαιρετική και οικονομική επιλογή σε μια πεντανόστιμη παραλαγή.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ΚΙΛΟ ΒΑΚΑΛΑΟ ΞΗΡΟ Η ΦΡΕΣΚΟ(καθαρισμένα και ξεπλυμένα)
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
500gr ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
100gr ΚΑΠΠΑΡΗ ΞΕΠΛΥΜΕΝΗ
ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
200 ml ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αν έχουμε ξηρό βακαλάο τον ξαλμυρίζουμε απο την προηγούμενη ημέρα, βάζοντας τον σε ένα μπολ με νερό και αλλάζοντας του τα νερά μέχρι 3 φορές, διαφορετικά αν έχετε φρέσκο βακαλάο παραλείψτε αυτό το βήμα.
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ψάρια ολόκληρα ή κομμένα στα 2, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Τέλος προσθέτουμε την κάππαρη, το λεμόνι, το ξύσμα και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
καλή επιτυχία!!!