ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΓΙΑΧΝΙ


Το ''ψάρι των φτωχών'' όπως το λέγανε παλιά. Εξαιρετική και οικονομική επιλογή σε μια πεντανόστιμη παραλαγή.

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 ΚΙΛΟ ΒΑΚΑΛΑΟ ΞΗΡΟ Η ΦΡΕΣΚΟ(καθαρισμένα και ξεπλυμένα)
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
500gr ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
100gr ΚΑΠΠΑΡΗ ΞΕΠΛΥΜΕΝΗ
ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
200 ml ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ  ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αν έχουμε ξηρό βακαλάο τον ξαλμυρίζουμε απο την προηγούμενη ημέρα, βάζοντας τον σε ένα μπολ με νερό και αλλάζοντας του τα νερά μέχρι 3 φορές, διαφορετικά αν έχετε φρέσκο βακαλάο παραλείψτε αυτό το βήμα.
  2. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα ψάρια ολόκληρα ή κομμένα στα 2, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  5. Τέλος προσθέτουμε την κάππαρη, το λεμόνι, το ξύσμα και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
καλή επιτυχία!!!