ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Νηστεία έρχεται και τι α κανς α κατς α σκας; Ένα ωραίο και ομαλό ξεκίνημα για την μεγάλη εβδομάδα.
ΥΛΙΚΑ
500 gr ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΥΜΠΙΑ
100 gr ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
500 gr ΣΠΑΝΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΘΥΜΑΡΙ
150ml ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες η στα τέσσερα.
- Σωτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο,αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους μέχρι να εξατμιστούν.
- Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι ακόμα λίγο ελαιόλαδο.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι μέχρι το κρέμμυδι να γίνει διαφανές.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί.
- Βάζουμε νερό ίσα ίσα να καλύψουμε τα μανιτάρια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφαιρούμε το κλώναρι απο το θυμάρι.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!