ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


Νηστεία έρχεται και τι α κανς α κατς α σκας; Ένα ωραίο και ομαλό ξεκίνημα για την μεγάλη εβδομάδα.

ΥΛΙΚΑ

500 gr ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΥΜΠΙΑ
100 gr ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
500 gr ΣΠΑΝΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΘΥΜΑΡΙ
150ml ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες η στα τέσσερα.
  1. Σωτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο,αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους μέχρι να εξατμιστούν.
  1. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι ακόμα λίγο ελαιόλαδο.
  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι μέχρι το κρέμμυδι να γίνει διαφανές.
  1. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  1. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί.
  1. Βάζουμε νερό ίσα ίσα να καλύψουμε τα μανιτάρια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
  1. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφαιρούμε το κλώναρι απο το θυμάρι.
  1. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


TIPS-ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ