ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ




TIPS
Μπορούμε να βάλουμε και λεμόνι για περισσότερη οξύτητα, καθώς και να σερβίρουμε  πάνω σε πίτα για σουβλάκι. Επίσης σε μια μή νηστίσιμη εκδοχή μπορούμε να βάλουμε χαλούμι σε κύβους στο τέλος.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Πιστεύεται ότι το σπανάκι έλκει την καταγωγή του από την αρχαία Περσία και τις γύρω περιοχές. Οι άραβες έμποροι τό έφεραν στην Ινδία και στην συνέχεια πέρασε στην Κίνα στα μέσα του έβδομου αιώνα. Στις μέρες μας η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός σπανακιού, με το 92% της παγκόσμιας παραγωγής (περίπου 25 εκ. τόνοι). Η Ελλάδα με 37.000 τόνους βρίσκεται στην 20ή θέση και η Κύπρος στην 51η με 500 τόνους.