ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Απολαυστική και ''φλογερή'' συνταγή για ένα τέλειο συνοδευτικό που φέρνει σίγουρα το τσίπουρο πιο κοντά.

ΥΛΙΚΑ

300 gr ΦΕΤΑ

100 gr ΓΙΑΟΥΡΤΙ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ 

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΣΙ (σε βαζάκι)

5 ΣΤΑΓΟΝΕΣ TABASCO

20 ml ΞΥΔΙ

1/2 κ.τ.γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΠΙΠΕΡΙ

1 κ.τ.γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνείουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
  2. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε με ψημένα πιτάκια.
Σίγουρη επιτυχία!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Η καυστικότητα των πιπεριών τσίλι οφείλεται στη δραστική ουσία καψαϊκίνη. Όσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει μια πιπεριά τόσο πιο καυτερή είναι. Την ιδιότητα αυτή καταμέτρησε ο Αμερικανός φαρμακοποιός Wilbur Lincoln Scoville (1865-1942). Η κλίμακα Σκόβιλ μετράει την καυστικότητα της κάθε πιπεριάς και κατατάσσει ανάλογα την κάθε ποικιλία.