Απολαυστική και ''φλογερή'' συνταγή για ένα τέλειο συνοδευτικό που φέρνει σίγουρα το τσίπουρο πιο κοντά.
ΥΛΙΚΑ
300 gr ΦΕΤΑ
100 gr ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΣΙ (σε βαζάκι)
5 ΣΤΑΓΟΝΕΣ TABASCO
20 ml ΞΥΔΙ
1/2 κ.τ.γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΠΙΠΕΡΙ
1 κ.τ.γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ
1 κ.τ.γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνείουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε με ψημένα πιτάκια.
Σίγουρη επιτυχία!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Η καυστικότητα των πιπεριών τσίλι οφείλεται στη δραστική ουσία καψαϊκίνη. Όσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει μια πιπεριά τόσο πιο καυτερή είναι. Την ιδιότητα αυτή καταμέτρησε ο Αμερικανός φαρμακοποιός Wilbur Lincoln Scoville (1865-1942). Η κλίμακα Σκόβιλ μετράει την καυστικότητα της κάθε πιπεριάς και κατατάσσει ανάλογα την κάθε ποικιλία.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Η καυστικότητα των πιπεριών τσίλι οφείλεται στη δραστική ουσία καψαϊκίνη. Όσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει μια πιπεριά τόσο πιο καυτερή είναι. Την ιδιότητα αυτή καταμέτρησε ο Αμερικανός φαρμακοποιός Wilbur Lincoln Scoville (1865-1942). Η κλίμακα Σκόβιλ μετράει την καυστικότητα της κάθε πιπεριάς και κατατάσσει ανάλογα την κάθε ποικιλία.