Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ


Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για πίτα που τη λές  και τον .."μουσακά του φτωχού".


ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΟΜΕΝΝΗ ΖΑΡΑΚΙΑ

1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΖΑΡΑΚΙΑ

2 ΚΑΡΟΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

250gr ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

1 κ.τ.γ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

1lt ΝΕΡΟ

150ml ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ (προαιρετικα)

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

1/2 κ.τ.γ ΖΑΧΑΡΗ

Για τον πουρέ

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ

500ml ΓΑΛΑ

500gr REGATO 

2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

1/2 κ.τ.γ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

200gr ΒΟΥΤΗΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά
  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε να σωτάρουμε χτυπώντας τον με μια κουτάλα για να σπάσουν οι κόμποι του.
  3. Όταν όλα τα υγρά του κιμά θα έχουν φύγει, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμηστεί.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, βράζουμε για 20' λεπτά και συμπληρώνουμε με τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τον πελτέ.
  5. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 40' λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμηστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  6. Κλείνουμε τη φωτιά και αναμειγνύουμε μέσα στον κιμά το τριμμένο καρότο, τον άνιθο και τον μαιντανό.
  7. Βάζουμε όλο το μείγμα του κιμά σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Για τον πουρέ

  1. Πλένουμε τις πατάτες από το χώμα με ένα καθαρό σφουγγάρι και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό με την φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πηρούνι εύκολα.
  2. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και τα ζεστένουμε καλά
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες με το γάλα και με ένα ραβδομπλέντερ ή με multi ή με 2 πιρούνια αρχίζουμε και το κάνουμε πουρέ.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τον πουρέ μας κατά βούληση και προσθέτουμε τα αυγά και το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να δημιουργήσουμε ενα σφιχτό και λείο μείγμα.

Σύνθεση

  1. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε ταψάκι τον κιμά, από πάνω τον σφιχτό πουρέ και τέλος το regatto.
  2. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο grill ή στην αντίσταση για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνιθο.

Καλή σας όρεξη!!!