Ένα γνώριμο φαγητό στα ελληνικά τραπέζια, γνωστό για τα θρεπτικά του
στοιχεία, αν και λίγο παρεξηγημένο, στις μικρές ηλικίες κυρίως..!
ΥΛΙΚΑ
Για την σούπα
Για την σούπα
250γρ ΦΑΚΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ Η ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
100ml ΛΑΔΙ
40ml ΞΥΔΙ
100ml ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
200ml ΝΕΡΟ
Για τα Κρουτόν
4 ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ
ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σούπα
- Βράζουμε τις φακές για 10' και στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις στραγγίζουμε.
- Αφού ξεπλύνουμε την κατσαρόλα και την στεγνώσουμε καλά, βάζουμε το λάδι σε υψηλή θερμοκρασία και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, ρίχνουμε και τις φακές ανακατεύοντας καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις πάρει βράση μειώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20΄- 25΄λεπτά.
- 5' πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε το ξύδι και αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδο.
Για τα κρουτόν
Αλείφουμε το σκόρδο στις φέτες του ψωμιού, ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο grill για 3'- 4' στους 200ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία..!