ΟΙΝΟΜΕΛΟ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ


Εξαιρετική επιλογή για ένα γεύμα, ένα δείπνο, παρέα με το τζάκι τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

ΥΛΙΚΑ

1lt ΚΟΚΚΙΝΟ ΗΜΙΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

200gr ΜΕΛΙ 

1 ΜΗΛΟ

1 ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΟ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ

1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ (προαιρετικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματα τους.
  3. Πριν έρθει σε θερμοκρασία βρασμού το αφαιρούμε απο τη φωτιά.
  4. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε 10 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε τα υλικά και το σουρώνουμε σε ψιλή σίτα.
  6. Σερβίρουμε ζεστό με ξύλα κανέλας