ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος γάλακτος θέλετε. Βάζουμε πάντα το γάλα με τη ζάχαρη να βράσει για να μην κόψει το γάλα. Την ίδια κρέμα μπορείτε να την βάλετε σε φύλλο (χειροποίητο ή αγοραστό). Γίνεται και με λεμόνι αντί πορτοκαλιού.






ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Συνηθίζουμε να αποκαλούμε την γαλατόπιτα "πίτα της Αποκριάς", αυτό γιατί την παρασκεύαζαν κυρίως την Κυριακή της Τυρινής που επιβαλλόταν η εκκαθάριση του ψυγείου από τους ποιρασμούς λόγω της επερχόμενης νηστείας. Παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν φρεσκοαρμεγμένο γάλα προβάτων καθώς ήταν ανεπτυγμένη η κτηνοτροφία στη χώρα μας τα παλαιότερα χρόνια. 


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ