ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΤΥΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΟΥΖΟΥ


Το πρώτο που σου έρχεται κατά νου με το που θα κάτσεις σε μια ταβέρνα, και μιας και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών γιατί όχι να μην κάνεις ένα τεστ σπίτι σου.

ΥΛΙΚΑ
(ΓΙΑ 4 ΦΕΤΕΣ)
Για το πανάρισμα

300 gr ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ Η ΧΑΛΟΥΜΙ

ΑΛΕΥΡΙ

ΝΕΡΟ Η 1 ΑΥΓΟ

ΠΙΠΕΡΙ

ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ 
(για το τηγάνισμα)

Για τη σάλτσα ούζου

2 κ.τ.σ. ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕΛΙ

140 ml ΟΥΖΟ

1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ (προαιρετικά)

50 gr ΣΟΥΣΑΜΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το τυρί σε φέτες ίδιου πάχους 1εκ περίπου
  2. βάζουμε λίγο πιπέρι στο αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπόλ.
  3. Σε άλλο μπόλ δίπλα έχουμε το νερό ( ή το αυγό χτυπημένο).
  4. Ακριβώς δίπλα σε άλλο μπολάκι βάζουμε το σιμιγδάλι.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας και τα ζεστένουμε καλά χωρίς να βράσει το μείγμα, βάζουμε το σουσάμι σε ένα τηγανάκι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί και να μυρίσει, όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα και το σουσάμι.
  6. Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει καλά και πανάρουμε το τυρί από νερό/αυγό-αλεύρι-νερό/αυγό-σιμιγδάλι και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  7. Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα το βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με λεμόνι.


καλή όρεξη!!!!!