TIPS
Μπορούμε να βάλουμε όποιο σκληρό τυρί θέλουμε ανάλογα με το γούστο.Το πανάρισμα θα πρέπει να είναι πολύ καλό για να μην μας σπάσει στο τηγάνισμα.Επίσης το λάδι θα πρέπει να είναι δυνατό.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:Το σαγανάκι είναι μεζές της ελληνικής κουζίνας. Ουσιαστικά πρόκειται για τηγανητό τυρί,συνηθέστερα γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, όμως γίνεται και με φορμαέλλα, φέτα καθώς και με το κυπριακό χαλλούμι. Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο σκεύος μέσα στο οποίο συνήθως προετοιμάζεται. Παραλλαγές του μπορούν να γίνουν με την προσθήκη επιπλέον υλικών, όπως οι γαρίδες, μύδια κ.α. ενώ μπορεί να γίνει και φλαμπέ. Μετά το τηγάνισμα συνήθως προστίθεται λεμόνι. Ο μεζές συνοδεύει το ούζο και γενικά τα οινοπνευματώδη.