ΓΚΑΖΠΑΤΣΟ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΝΟ




Tips 
Αν θέλουμε μια πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριά τσίλι ή καυτερό μπούκοβο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ξύδι βαλσάμικο για κάτι πιο έντονο καθώς επίσης μπορούμε να προσθέσουμε σέλερι. Τέλος συνοδεύεται υπέροχα με κρουτόν παρμεζάνας ή σκόρδου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Μια πρότερη μορφή της σούπας Γκαζπάτσο παρασκεύαζαν οι Ρωμαίοι με ψωμί, ελαιόλαδο, ξύδι, σκόρδο και νερό. Στην Ισπανία δεν έμειναν εκεί και με την προσθήκη ντομάτας περί τα μέσα του 19ου αιώνα πήρε "ταυτότητα" και την έκαναν διάσημη διεθνώς.