ΝΤΟΝΑΤΣ (DOUGHNUTS)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Αυτά τα ντόνατς μπορούν να συρρικνώσουν τα ρούχα σας... ΑΛΛΑ  για μία φορά στο τόσο αξίζει  πραγματικά τόσο η μυρωδιά όσο και η αφράτη γεύση τους.

Υλικά

'Α Μίγμα

180γρ. Νερό
20γρ. Γάλα(κάθε έιδος)
1 αυγό
70γρ. Βούτυρο λιωμένο 
25γρ. φρέσκια μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή (7γρ.).

΄Β Μίγμα

380 γρ,Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο)
5γρ. Μπέικιν Πάουντερ
5γρ. αλάτι(1 πρέζα)
25γρ. ζάχαρη


+ Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε και ανακτεύουμε όλα τα υλικά του Ά μίγματος  μέχρι να ομογενοποιηθούν(Προσοχή στο βούτυρο καθώς θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

2. Ετοιμάζουμε το ΄Β μίγμα δηλαδή, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

3. Προσθέτουμε το ΄Β μίγμα στο Ά μίγμα και ζυμώνουμε μέχρι που να ξεκολλάει η ζύμη απο τα χέρια μας.(Προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι αν χρειαστεί)

4. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε(πχ.στρογγυλά, μακρόστενα) και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν για 20 με 30 λεπτά.

5. Σε μία φριτέζα ή μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους γεμίζουμε με μπόλικο ηλιέλαιο και αφού κάψει το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα ντόνατς, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και απο τις δύο μεριές, τα γυρίζουμε με την βοήθεια μιας τσιμπίδας ή ενός πιρουνιού.

6. Αφού έχουν το επιθυμητό χρώμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια επιφάνεια με χαρτί ώστε να τραβήξει λάδι.

7. Σερβίρουμε ζεστά με ένα μίγμα από κανέλα και κρ. ζάχαρη
ή αφού κρυώσουν μπρορούμε να τα γεμίσουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ ή απλά ντεκοράρουμε με ένα γρήγορο και εύκολο γλάσο.

     Καλή Επιτυχία..!!!