ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ

TIPS
Η σούπα θέλει συνεχές ανακάτεμα για να μην πιάσει και μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.
Μπορούμε επίσης να πολτοποιήσουμε τα λαχανικά όταν βράσουν με ένα ραβδομπλέντερ για πιο βελούδινο αποτέλεσμα.
Επίσης μπορούμε να την κάνουμε με ρύζι, κους-κους ή πλιγουρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Η πιο παλιά αναφορά στην χρήση των σπόρων του σουσαμιού, προέρχεται από ένα μύθο των Ασσυρίων, όπου αναφέρεται ότι οι θεοί ήπιαν κρασί από σουσάμι, την νύχτα που προηγήθηκε της δημιουργίας της Γής.