ΣΟΛΩΜΟΣ AL TIMO (με θυμάρι)


TIPS
Ο σολωμός δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο γιατί ξεραίνετε και χάνει τα υγρά του.Όσο πιο πολύ μείνει μέσα στη μαρινάδα του τόσο πιο πολύ γεύση θα πάρει.Μπορούμε να τον σερβίρουμε με λαχανικά ατμού καθώς και με κριθαράκι, ρύζι ή σαλάτα.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Μια ιστορία λέει για έναν ψαρά ο οποίος παρατηρούσε ότι «πολλοί σολομοί δεν κατάφερναν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του [καταρράκτη]» εκεί όπου ψάρευε. Μερικοί μάλιστα προσγειώνονταν στην όχθη του ποταμού στη βάση του καταρράκτη. Ο ψαράς άναψε φωτιά σε έναν βράχο κοντά στη βάση των καταρρακτών και έβαλε πάνω της ένα τηγάνι. «Μετά την αποτυχημένη τους προσπάθεια», λέει η ιστορία, «μερικοί από τους δύστυχους σολομούς έπεφταν τυχαία μέσα στο τηγάνι». Έτσι λοιπόν, αυτός ο ψαράς μπορούσε αργότερα να καυχιέται ότι “στη χώρα του οι σολομοί ήταν τόσο πολλοί ώστε έπεφταν στο τηγάνι από μόνοι τους, χωρίς να βάζουν τον ψαρά στον κόπο να τους πιάνει”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ