Tips
Το λάδωμα των φύλλων είναι πολύ σημαντικό για να γίνει τραγανή η πίτα μας καθώς και το χάραγμα που επιτρέπει στον αέρα του μίγματος να διαφύγει. Εξίσου σημαντικό είναι το ράντισμα με νερό για να πάρουμε τραγανό φύλλο και χρυσαφένιο χρώμα. Επιλέγουμε φρέσκα χόρτα και μυρωδικά για να πετύχουμε την απόλυτη γεύση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η πίτα σαν φαγητό την συναντάμε από τα αρχαία χρόνια. Πιθανότατα να αποτέλεσε ένα από τα πρώτα μαγειρεμένα φαγητά, μιας και το βασικό κοινό της συστατικό, το φύλλο, βασίζεται στο αλεύρι που προέρχεται από τα δημητριακά των οποίων η καλλιέργεια αποτέλεσε κομβικό σημείο της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού